Nieuws

Laatste nieuws: 13 november 2016

Naar de startpagina

Een Italiaanse walnootverrassing!

Bij binnenkomst valt ons oog direct op een platenspeler.
Nu ja, op een nieuwe platenspeler, want bij Audio Selectief staan er genoeg.
Deze valt echter op door zijn bijzondere vormgeving.
Het blijkt de Giglio van Gold Note te zijn.

Ziet uw draaitafel "de baas" nog wel eens?

Een APK onderhoudsbeurt en upgrade voor de draaitafel.

Heel veel draaitafels uit het hogere segment worden met zorg uitgezocht, gekeurd en uiteindelijk aangeschaft.

Henk Niemeijer regelt ze perfect af bij installatie met gebruikmaking van speciale apparatuur.
Maar, ziet de draaitafel de “baas: nog wel eens?


Het tweede deel gaat over de upgrade met de Transrotor Konstant M2 Reference voor de Fat Bob, die twee motoren kan aansturen.

artikel door Ronald Schalkwijk
.

apk voor uw draaitafel

Audio Selectief Analoge Show/Meeting 2014

Vinyl leeft als nooit tevoren! Daarom stelt Audio Selectief, de draaitafelspecialist, haar deuren ook in 2014 weer open voor iedereen die analoge weergave een warm hart toedraagt. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 april heet de winkel aan het Grootzand 66 in het mooie Sneek iedereen welkom voor nieuwtjes, analoge primeurs en natuurlijk veel gezelligheid!

Zo zal dit jaar de show worden gevuld met fraaie Sonus Faber speakers van importeur Audiac. Deze luidsprekers weten de analoge bronnen met veel verve weer te geven en hebben stuk voor stuk een fraai ontwerp. Zowel de doorgewinterde audiofiel als de muziekliefhebber kan niet om de passionele weergave van dit Italiaanse merk heen.

Ook zal Nutters Audio weer aanwezig zijn met veel vinyl van onder andere Speakers Corner, Mobile Fidelity Sound Lab, Reference Recording en Stockfish. Een enkele audiofiele (sa-)cd en natuurlijk diverse accessoires van onder andere WBT zullen ook aanwezig zijn tijdens de Analoge Meeting.

Verder demonstreert Dynamic Solutions weer bij Audio Selectief in Sneek, wat altijd een leuke show belooft te worden. Pim de Graaf van Sign Audio Technology komt uitleg geven over zijn kabels. Ook Monitor Audio Nederland zal weer van de partij zijn, met natuurlijk veel fraais van Transrotor (de Dark Star Reference en de Rondino), Roksan en Monitor Audio. Nieuw is de Isotek EVO3 Sigmas power conditioner, die in Sneek ook zijn opwachting zal maken.

Sneek Hifi zorgt ook voor een primeur, in samenwerking met het bekende Italiaanse hifimerk Goldnote is er een speciale versie van de Piccolo draaitafel gemaakt. Maurizio Aterini wordt speciaal ingevlogen om de introductie van de Audio Selectief Piccolo luister bij te zetten. Voorts zal veel apparatuur en accessoires van Gauder Akustik, Blue Amp, Lyra, Goldnote en Kimber Kable te zien en te beluisteren zijn.

Verder zal hifi- en muziekrecensent Eric de Boer (bekend van o.a. Hifi.nl) tijdens de Analoge Meeting in Sneek demonstreren hoe goed muziek vanaf vinyl nog steeds klinkt. En voor de inwendige mens zal Weduwe Joustra (een Sneeker begrip) tijdens de show zorgen.

Niet voor niets wordt deze editie van de Audio Selectief Analoge Show/ Meeting een week voor Record Store Day gehouden. Vinyl is hot, en bij Audio Selectief in het prachtige Sneek ligt de basis van goede analoge weergave. U bent op beide dagen van harte welkom! De deuren zijn geopend van 10:00 tot 18:00 uur.

Ook dit jaar heeft Ronald Schalkwijk een uitgebreid verslag met veel foto's geschreven over de Audio Selectief analoge show


Audio Selectief Analoge Show/Meeting 2013

Op 19 en 20 april organiseert Audio Selectief in het mooie Sneek zijn bekende Analoge Show/meeting. Beide dagen bent u tussen 10:00 en 18:00 bent u op het Grootzand 66 welkom om in ontspannen sfeer te luisteren naar met zorg ingeregelde draaitafels en met zorg gecombineerde installaties. Ook dit jaar is de hele winkel omgebouwd voor de show. Tot dan!

Jan Allaerts Cartridges
Dit jaar heeft Jan Allaerts toegezegd naar Sneek te komen om tekst en uitleg te geven bij zijn elementen.

Nutters Audio
Bij binnenkomst staat links op zijn vaste plek Gerrit Nutters. Hij neemt ook dit jaar een ruime collectie platen, cd's en accessoires mee. Voor MFSL en Speakerscorner titels moet u bij hem zijn.

Top Hifi
Tegenover hem staat Top Hifi met een tweetal draaitafels. De  Oracle Delphi met SME V arm en Oracle Audio Corinth element en Oracle Paris draaitafels met bijpassende arm en Lyra Delos element.  De versterking wordt gedaan door Exposure apparatuur. De bijzonder goede Exposure 3010S2 Phono voorversterker maakt zeker deel uit van de set. De versterkers sturen een set Audio Vector speakers aan.

Sneek Hifi
Achterin deze ruimte staat een opstelling van Sneek hifi. Zij spelen met twee Goldenote draaitafels. De Goldenote Bellagio draait met een Holborne Dualpivot arm en Lyra element en de Goldenote Bellavista draait met een Goldenote arm en een Holborne element. De phono voorversterkers zijn van Blue amp en Holborne. Holborne introduceert zijn topmodel phono voorversterker op de show. De Blue Amp bewijst weer dat zijn eigenzinnige gebalanceerde concept heel bijzonder is. De installatie wordt compleet gemaakt met Accuphase apparatuur, Isophon luidsprekers en Kimber bekabeling.

Dynamic Solutions
Rick Paap heeft zijn vertrouwde ruimte weer tot zijn beschikking. De installatie waar Rick mee gaat demonstreren is nog niet helemaal bekend, maar de Mirror Image Solid State Phono versterker gaat er zeker deel van uitmaken. Gecombineerd met apparatuur uit zijn assortiment (Master,  Mimetism, Basis en Graham) brengt het gegarandeerd een glimlach op uw gezicht.

Servi-Q
Met Audio Technica heeft Servi-Q een roemrijk 'analoog' merk in zijn assortiment. In de achterste luisterruimte demonstreren we wat Audio Technica op dit moment te bieden heeft. Wellicht neemt Servi-Q ook nog Audionet apparatuur mee, een merk dat zij sinds kort importeren.

Audipulse
Audipulse is op de show vertegenwoordigd met ASR en Tellerium Q apparatuur.


Verslag analoge jubileumshow 2012: Driedubbel feest

Ook dit jaar heeft Ronald Schalkwijk een uitgebreid verslag met veel foto's geschreven over de Audio Selectief analoge show. Dit jaar was het driedubbel feest, wat het natuurlijk heel bijzonder maakt.


Fotoverslag prijswinnaars

Ondertussen hebben veel prijswinnaars hun prijzen al opgehaald. De winnaresen van de eerste prijs had een fles bubbels meegenomen om iedereen mee te laten genieten van de prijs die ze gewonnen hadden. De bubbels gingen op en de prijs ging aan het einde van de dag mee naar huis. Toevallig was op dat moment ook de winnaar van de derde prijs bij ons om zijn Goldenote Phono1 in ontvangst te nemen.

Foto 1: Genieten van de bubbels

Foto 2: De trotse winnaar van de eerste prijs

Foto 3: De trotse winnaar van de derde prijs


Prijswinnaars van de 2012 Analoge jubileumshow

We hebben alle prijswinnaars hieronder op een rij gezet. Het waren 107 elementen, en iemand had het goed! We feliciteren alle prijswinnaars en bedanken iedereen die een prijs beschikbaar gesteld heeft.

Prijs

Ingevuld

verschil

Naam

Prijs

Beschikbaar gesteld door

1

107

0

M. Vallinga

Goldenote draaitafel Valore pakket zand leer

Sneek HiFi bv

2

110

3

A. van der Haar

Exposure versterker 1010

Top Hifi

3

103

4

R. Sijsma

Goldenote phono voorversterker Phono 1

Sneek HiFi bv

4

101

6

O. Kiviet

Nagaoka Element MP 150

Tonar International bv

5

100

7

G. Hofstra

NAD phono voorversterker PP3i

AND Benelux bv

6

100

7

H. Koperdraat

Wireworld Interlink Oasis 6

Actual Acoustics bv

7

115

8

K. Komen

NAD phono voorversterker PP2i

AND Benelux bv

8

99

8

M. Veldman

Thorens Onderhoud Kitbox

Viertron bv

9

96

11

A. Niemeijer

QS audio 5 liter Vinylcleaner

QS Audio

10

95

12

F. Kloosterman

Goldenote Kymyas LP hersteller

Sneek HiFi bv

11

95

12

P.A. Marra

Knosti platenwasser Disco Antistat

Audio Selectief

12

120

13

S. Strikwerda

Lyra naaldcleaner SPT

Sneek HiFi bv

13

120

13

E. Reese

Goldenote draaitafel gelmat

Nutters Audio

14

125

18

J. Lenk

QS audio draaitafelolie

QS Audio

15

125

18

J. van der Haar

QS audio draaitafelolie

QS Audio

16

125

18

D. Lautenbag

Nagaoke 102 Platenhoezen

Audio Selectief

17

89

18

M. Chessa

Draaitafel kurkmat

Nutters Audio

18

87

20

K.P.A. Moedt

QS audio 1 liter Vinylcleaner

QS Audio

19

86

21

P.J. Haantjes

Audio Selectief platenborstel

Audio Selectief

20

83

24

A. Aitink

Audio Selectief platenborstel

Audio Selectief

21

83

24

D. van der Zee

Audio Selectief platenborstel

Audio Selectief

22

81

26

E. Basciano

Audio Selectief platenborstel

Audio Selectief

23

80

27

H. van Liempd

Audio Selectief platenborstel

Audio Selectief

24

78

29

M. Beenen

Audio Selectief platenborstel

Audio Selectief

25

78

29

S. Hendriks

Audio Selectief platenborstel

Audio Selectief

 


Showverslagen van de 2012 Analoge jubileumshow

Op Hifi.nl en Puresound.be zijn de eerste showverslagen geplaatst. We bedanken iedereen die bijgedragen heeft aan de show.

Hifi.nl showverslag.

Puresound.be showverslag.


Een week na de show

Ondertussen is de winkel weer speelklaar gemaakt. De kleine luisterkamer is vrijgemaakt en de opstellingen doen het weer. Monitor Audio heeft de Leema, Transrotor en Monitor Audio opstelling laten staan en ook Ceelen heeft de opstelling met Manger en Fonel laten staan.


Foto's Well Tempered en Dynavector

Van Ed Verkerk hebben we een aantal foto's gekregen van de Well Tempered draaitafels.

 

 


Show update

Ieder jaar proberen we analoge primeurs naar Sneek te halen. Ook dit jaar zijn er op analoog gebied vanuit alle windstreken weer primeurs onderweg naar Sneek.

Raven - draaitafels zo zwart als vinyl van TW-Acustic

Thomas Woschnick komt na een aantal jaren afwezigheid weer naar Sneek. De vorige keer is hem zo goed bevallen dat hij graag nog een keer deze kant op komt. Naar alle waarschijnlijkheid krijgen we een preview van zijn nieuwe draaitafel. De officiele onthulling is twee weken later in Munchen, maar tijdens de show al bij Audio Selectief. Op zijn website laat hij al een paar foto's zien.

Goldenote - audio met een gouden randje van Akamai Audio

Gelimiteerd en zeer speciaal uitgevoerd is de Goldenote Valore 'Italian Job'. In een van de Italiaanse kleuren is deze draaitafel zeker een blikvanger. Maurizio Aterini demonstreert hem zelf in combinatie met een Goldenote Micro set bestaande uit een Goldenote PH-7 phono voorversterker, een Goldenote HP-7 voorversterker en twee Goldenote M-7 mono eindversterkers. De luidsprekers zullen naar alle waarschijnlijkheid Isophon Vescova's worden.

Monitor Audio - gelukkig huwelijk met Transrotor en Leema

Monitor Audio zet de GX-50 en GX-200 uit de Gold serie neer. De luidsprekers worden aangestuurd met een Leema elements versterker. Als bron worden uit de Leema Elements serie de Phono-pre, CD-speler en DAC gebruikt. Het analoge gedeelte bestaat uit de Transrotor Rondino FMD (Full Magnetic Drive) met SME arm en een Transrotor Dark Star Reference. De set wordt neergezet op een Custom Design Milan Hi-fi rack. De bekabeling is van Vertere Acoustics.

Top Hifi - Zet Canadees analoog op de kaart

Naast de Oracle Delphi is nu ook de Oracle Paris beschikbaar. In hoogglans kleuren met een afgeronde hoek is het een opvallende verschijning. Naar alle waarschijnlijkheid is het element dat gebruikt wordt een Oracle Paris element . Importeur Jan- Kees Harteveld kan u bijpraten over alle opties.

Holborne - Zwitserse precisie

Na de Analog I demonstreert Holborne wederom in staat te zijn zeer nauwkeurige audio apparatuur te produceren. Hun robijn gelagerde, magneet ondersteunde en tape aangedreven draaitafels zijn in staat platen zeer nauwkeurig af te spelen. De draaitafel waarmee Rainer Muller zelf gaat demonstreren is een Holborne Analog II inclusief speciale APS voeding met een Dualpivot MKII arm en het Holborne MC1 element. De draaitafel sluiten we aan op de Holborne Phono1 phono voorversterker.

Well Tempered en Dynavector - De terugkeer van Latham met draaitafels

Latham en Ed Verkerk hebben weer een loopwerk om de Dynavector elementen optimaal te laten presteren. Well Tempered draaitafels, een opvallende verschijning vanwege de golfbal in de armconstructie, wordt ongetwijfeld gedemonstreerd met een Dynavector element. We zijn zeer benieuwd naar het resultaat.

Manger - Een unieke breedbander

Manger is een bekende verschijning op de Audio Selectief analoge show. Met zijn gesloten kast en zeer bijzondere breedbander is een bijzondere audiobeleving bijna gegarandeerd. Dit jaar staat de actieve versie van de Manger in het middelpunt van de belangstelling.


NAD C390DD - Flexibel digitaal

De NAD C390DD is het logische vervolg op de NAD M2 versterker. Waar de NAD M2 de inzet van de 'powerDAC' heeft ingezet is deze in de C390DD verder ontwikkeld en verfijnd. Veel instelmogelijkheden die allemaal in het digitale domein plaatsvinden zorgen ervoor dat het signaal aangepast wordt voordat het vlak voor de luidsprekeraansluitingen analoog gemaakt wordt. Met zeer veel vermogen en een zeer hoge dempingsfactor is deze versterker voor de meeste luidsprekers niet bang. Pas de versterker aan met insteekmodules om hem geschikt te maken voor HDMI of analoge apparatuur. Standaard is hij voorzien van meer dan genoeg digitale USB, optische, coaxiale, AES/EBU ingangen. Laat u verrassen!


Primare R32

Moesten we het bij Primare eerst doen met een klein kastje als phono voorversterker, nu is de Primare R32 beschikbaar. De Primare R32 heeft de breedte van de overige Primare apparatuur en heeft op het gebied van geluidskwaliteit ook een grote stap gemaakt. Heel herkenbaar is de openheid en levendigheid die Primare ook in de rest van de apparatuur laat horen.


Analoge show/meeting bij Audio Selectief

De datum is geprikt en de eerste gasten hebben toegezegd! 20 en 21 april 2012 nodigen we fabrikanten en leveranciers uit binnen- en buitenland uit om hun laatste producten te demonstreren. Ieder jaar is het de uitdaging om veel interessante set-ups neer te zetten met daarin zoveel mogelijk nieuwtjes ;) De komende tijd zullen we u op de hoogte houden van de gasten en de producten die ze meenemen. Schrijf in eerste instantie de twee dagen in de agenda!


Accuphase Stream Show bij Audio Selectief

Op zaterdag 24 sept houdt Audio Selectief een Accuphase Stream show. Dit houdt in dat de importeur Hi.Fine aanwezig is om live te streamen van de Hifi webzender Hi On Line. Dit gebeurt o.a met Accuphase apparatuur C-2110 Voorversterker met DAC- 30 DP-800-DC- 801 Loopwerk converter 2x M-6000 mono blokken. In de pauze is er evt ruimte voor live muziek.

De show begint om 10 uur tot 17.00 uur


Accuphase streaming show bij Audio Selectief

Op zaterdag 24 september verzorgen we, samen met HiFine een show. Deze keer staat niet de analoge weergave in het midden van de aandacht, maar gaat het om de digitale weergave. Op dit moment draaien bij ons de volgende Accuphase producten al in:
DP-800 Super Audio CD transport
DC-801 Super Audio Converter
C-2110 Voorversterker
M-6000 Mono eindversterkers

We weten nog niet met welke luidsprekers we gaan demonstreren, maar met deze aansturing zullen het zeker goede speakers worden. 

Meer informatie volgt.


NAD C446 Digitale Media Tuner

Ook NAD heeft tegenwoordig een streamer. Ze noemen het een Digitale Media Tuner. Hij combineert een FM/AM/DAB+ tuner met streaming mogelijkheden. Zo is hij met WiFi of LAN in een netwerk te integreren. Eenmaal geintegreerd in een netwerk kan de C446 internetradio afspelen of via uPnP kan hij direct bestanden van een computer, mobiel apparaat (smartphone) of NAS spelen.

Mocht integratie in een netwerk niet mogelijk zijn dan zijn er andere mogelijkheden. Zo is er een USB aansluiting voor bijvoorbeeld USB-sticks aanwezig.

De NAD C446 speelt de volgende digitale bestandsformaten: MP3, WAV, WMA, AAC en Flac. Voor de bediening zijn apps beschikbaar voor Smartphones en tablet computers.


Holborne op de Munchen High End Show

Meinrad en Ursula Müller presenteren een groot aantal primeurs op de show. Het merk bouwt sterk aan het assortiment en is allang niet meer beperkt tot alleen de draaitafel en arm. De laatste tijd zijn de ontwikkelingen verder gegaan wat heeft geleid tot de nieuwe Holborne Analog2 draaitafel, de CA 270 geïntegreerde versterker en een prototype luidspreker met een breedband unit.

De Analog2 lijkt zeer sterk op zijn grote broer, maar een aantal verschillen zorgt ervoor dat de prijs lager ligt zonder dat veel kwaliteit ingeleverd is. De arm is de bekende Dualpivot arm en ook de voeding en opzet van de aansturing van het plateau komt overeen met de Analog1. De grote verschillen zitten hem in het feit dat de dempende voeten van de Analog1 vervangen zijn voor spikes en dat de basisplaat behoorlijk dikker geworden is. Voor de afwerking van de basisplaat zijn een aantal bijzondere lakken beschikbaar. Wat iedereen wel meemaakt zijn vingerafdrukken op een draaitafel, de gekozen lakken zijn uitgekozen om zo weinig mogelijk vingerafdrukken te laten zien. Er is een zwarte en een licht paarse lak beschikbaar.

Links:
De Holborne website
Direct naar de Analog1 pagina
Direct naar de Analog2 pagina
Direct naar de CA270 pagina

Direct naar de Dualpivot pagina


Lyra op de Munchen High End show

 

De ontvangst bij Stig Bjorge is altijd heel enthousiast. Het lijkt alsof hij ieder jaar een ander fototoestel heeft waarmee we altijd op de foto gezet moeten worden. Uit de grote liefde voor fototoestellen blijk ook zijn enthousiasme voor fijnmechanica. Plotseling haalt hij een kleine portemonnee uit zijn zak en haalt er een titanium body uit van het Lyra Atlas element. Dit element wordt op dit moment ontwikkeld. De body is de meest complexe wat ooit gemaakt is door Lyra, het is zelfs complexer dan de body van de Olympos. Door de asymmetrische vorm is het zeer arbeidsintensief om het te produceren. De draaibankwerker is alleen al twee weken bezig geweest om de complexe vorm in de freesmachine te programmeren. Het belooft een bijzonder element te worden waarin veel nieuwe Lyra technologieën in gebruikt worden. – Wordt vervolgd over een aantal maanden! -- In de verschillende draaitafels in deze ruimte zijn de Delos en de Kleos gemonteerd. De klank is zoals omschreven door Jan de Jeu in zijn recensie van de Holborne Analog1.


Komende week hebben we aangepaste openingstijden

Dinsdag 17 mei zijn wij vanwege een de jaarmarkt in Sneek gesloten.
Vrijdag 20 en zaterdag 21 mei zijn wij vanwege een beursbezoek gesloten.


Roksan TMS3 tijdelijk opgenomen in onze hoofdset

 

De komende tijd staat de Roksan TMS3 bij ons in de winkel opgesteld.


Manger tot april bij ons te beluisteren

 

Het is mogelijk de Manger Zerobox 109 tot april bij ons te beluisteren.


Verslagen Audio Selectief Show / meeting

 

Naar aanleiding van onze show / meeting zijn op diverse website verslagen gepubliceerd. Naast aandacht voor de apparatuur noemen ze allemaal de sfeer en gezelligheid die ze op de show ervaren. We hebben ze hier verzameld in volgorde van publicatie.

 

Paul Geerlings (link naar Audioreview.nl)

 

Hifi.nl (link naar hifi.nl)

 

Ronald Schalkwijk

Naar aanleiding van onze show heeft Ronald Schalkwijk een verslag geschreven met zijn belevingen en bevindingen van de show (PDF). Het is een PDF geworden van 12 pagina's. Compacte stukken tekst worden afgewisseld met veel foto's. Erg interessant om te lezen en zeker ook om te zien!


Aesthetix Rhea

 

Na de laatste show is bij ons de Aesthetix Rhea phono voorversterker blijven staan. De Rhea heeft drie inputs voor verschillende draaitafels en heeft een afstandbediening om alles vanuit een luie stoel in te kunnen stellen. Met een instelbare gain van 38 dB tot 75 dB en met een instelbare afsluitimpedantie van 75 ohm tot 47k ohm is hij geschikt voor elementen met een hoge en een lage uitgangsspanning.

 

Deze buizen phono versterker is opgenomen in twee sets en kan naar wens spelen op de Goldenote Demidoff Signature op de Crystal Cable Arabesque speakers of via de Ayon Sunrise II op de Klipshorn. In beide gevallen is de draaitafel de Oracle Delphi met SME en Lyra Helikon element.


Nieuwe sets opgesteld

 

Voor onze jaarlijkse analoge show/meeting is het nodig alle ruimtes leeg te halen. Hierdoor kunnen we tijdens de show een optimaal geluid neerzetten, maar het heeft meer voordelen. Na de show kunnen we de ruimtes opnieuw indelen met andere combinaties. We hebben in de grote luisterruimte 3 installaties neergezet waarin een groot aantal combinaties te beluisten valt.


Audio Selectief analoge show/meeting 2011

 

Ook in 2011 nodigen we iedereen met een interesse voor analoog geluid uit om langs te komen in onze winkel in Sneek. In het weekend van 11 en 12 maart wordt de hele winkel omgebouwd zodat er gedemonstreerd kan worden met minimaal vier verschillende draaitafels. Daarnaast is er ook genoeg ruimte voor een kop koffie en om bij te praten over de audio hobby.

 

Show

Dit jaar hebben we een aantal importeurs uitgenodigd die allemaal analoge merken in het pakket hebben. Bij binnenkomst in de winkel komt u als eerste bij Leo Heijmans van Heijmans Sound & Vision. Thorens is het analoge merk in zijn pakket. Links van Leo Heijmans staat Gerrit Nutters. Nutters Audio heeft met MFSL en Speakerscorner een ruim assortiment lp’s op voorraad. Daarnaast heeft MFSL ook een mooi element in het pakket. Achter in de ruimte worden twee draaitafels opgesteld. Aan de ene kant presenteert Sneek Hifi de Holborne Analog1 met Lyra element. Daarnaast komt een Goldenote draaitafel te staan met het eerder genoemde MFSL element. Phono versterking komt voor rekening van Pass Labs.

 

In de ruimte ernaast presenteert Rick Paap van Dynamic Solutions een opstelling van zijn merken. Ook hier zal een draaitafel opgesteld zijn. Het mag duidelijk zijn dat het hier dit jaar ook uitstekend gaat klinken!

 

In onze nieuwe ‘referentie ruimte’, waar na de show een referentie set opgesteld zal worden, presenteert Monitor Audio producten van Transrotor en Roksan.

 

Meeting

Naast de demonstraties vinden we het ook belangrijk dat er gesproken kan worden over de audio hobby. Tussen demonstraties door en in een speciaal gereserveerde ruimte is hier de gelegenheid voor. Op onze flyer wordt de ontspannen sfeer genoemd, dit wordt ieder jaar na de show/meeting bevestigd door bezoekers.

 

We zien u graag op 11 en 12 maart van 10:00 tot 18:00.

Ook kunt u al bij ons terecht op 10 maart van 17:00 tot 21:00.

 

MvG,

Het Audio Selectief team


Audio Selectief Analoge Show/Meeting 2011

Op 10, 11 en 12 maart is het weer tijd voor de Audio Selectief analoge show/meeting. We hebben een aantal gasten uitgenodigd die het voor u de moeite waard maken om onze kant op te komen. Het is wel zo dat we binnenkort nog een aantal namen bekend willen maken.

Het lijkt er nu op dat bij binnenkomst voor in de winkel Leo Heijmans producten van Thorens, Focal JMLab, Myryad en Sugden zal presenteren. Links aan zijn flank, achter bakken met LP's en CD's is Gerrit Nutters te vinden met onder andere MFSL en Speakerscorner producten. In de grote luisterruimte zal Rick Paap een demo houden met producten uit zijn Dynamic Solutions assortiment. In de ruimte achterin komt een setup te staan van Monitor Audio.

Audio Selectief Analoge Show Meeting 2011. Lyra, Holborne, Dynamic Solutions, Monitor Audio, Nutters Audio, Heijmans Sound en Vision.


Quad Elite en Quad Classic serie

Nu speelklaar bij Audio Selectief: De Quad Elite serie en de Quad Classic serie. Uit deze series hebben we een aantal modellen geselecteerd om mee te kunnen demonstreren. Zowel buizen als transistoren zijn beschikbaar.


Nevo, bedien je apparatuur met gemak

Al eens een apparaat om een hoekje willen bedienen? In de Nevo serie zijn voldoende oplossingen te vinden bij uw situatie thuis. Vanaf nu verkrijgbaar bij ons.


Holborne Analog 1 speelklaar

Op dit moment hebben we een tweetal nieuwe draaitafels staan van Holborne. Beide komen uit de stal van de Analog 1, maar zijn ook duidelijk verschillend.

Holborne Analog 1, Bird's eye maple
De normale Holborne Analog 1 is verkrijgbaar in verschillende houtkleuren en er is ook een natuurstenen uitvoering. Hij wordt geleverd met een arm board voor, naar keuze, de eigen Holborne (Dualpivot) of SME arm. Er is een losse voeding waarmee de gelijkloop verbeterd wordt.

Holborne Analog 1, RAW
De Holborne Analog 1 is ook leverbaar in een RAW uitvoering. In deze uitvoering is het niet mogelijk om met armen te wisselen, maar dat is met de mooie Dualpivot arm ook niet nodig.


Olive muziekservers

Muziek spelen vanaf een centraal punt? Bedienen met een Iphone/Ipad? Dit kan allemaal met een Olive muziekserver. Olive levert verschillende modellen met verschillende aansluitmogelijkheden en grootte van harde schijven.


Rega RP1

De Rega P1 is vervangen door de Rega RP1. Geen houten MDF plateau meer, maar een kunststof plateau. De arm is ook verbeterd. Hetzelfde Ortofon OMB-5 element is gemonteerd. Verkrijgbaar in de kleuren: Wit, Titanium en Grijs. De prijs is met 350 euro hetzelfde gebleven. Bij ons is dit de prijs inclusief instellen en nakijken.


Arcam rDac

De nieuwe Arcam rDac, een tegenhanger van de vele voordelige Dac's. Klein, compact en met veel aansluitmogelijkheden. Toslink, Coax en USB. Optioneel met Wi-Fi aansluiting.


Audio Selectief is Panasonic dealer

Het is niet bij veel mensen bekend, maar ook voor televisies kunt u terecht bij Audio Selectief. LED-LCD of Plasma Neo PDP zijn beide de laatste generaties van de LCD en Plasma televisies. Wij zijn helemaal bijgepraat en kunnen u ook bijpraten over beeldformaten, HDMI, 3D, LCD en plasma.


Nieuwe phono referentie met de Pass Labs XP-25

De eerste in Nederland. Statische demonstratie in Zeist en nu bij Audio Selectief.

Weinig phono voorversterkers laten vers vanuit de doos zo'n geluid horen. Het is niet alleen een upgrade voor het element, maar hij tilt de hele set naar een hoger niveau.

 

Figuur: De komende tijd bij ons te beluisteren: de Pass Labs XP25


Het audioseizoen is officieel geopend!

Nu de 'r' weer in de maand zit is het audio seizoen officieel begonnen. De komende tijd verwachten wij een aantal nieuwe producten en nieuwtjes. Via leveranciers krijgen wij al previews binnen van elementen, draaitafels, phono versterkers, cd-spelers, versterkers, receivers, subwoofers en andere geluidsapparatuur.

De afgelopen maanden hebben we niet voldaan aan de belofte de site wekelijks te vernieuwen, nu gaan we hier weer voor!

MvG,
Het Audio Selectief team


Sneekweek

In verband met de Sneekweek zijn wij een aantal dagen gesloten. We zijn er weer vanaf 17 augustus.

MvG,

Het Audioselectief Team


Referentieset juli

We hebben voor u een mooie combinatie gemaakt. Een alles-in-een cd-receiver van Myryad met luidsprekers van Isophon en Tara-Labs luidsprekerkabel. Eventueel is deze set uit te breiden met de prachtig ontworpen Thorens TD309 draaitafel met Lyra element en Goldenote Phono 2 phono voorversterker. De analoge set is met een Kimber Timbre op de Myryad aangesloten. De onderdelen zijn natuurlijk ook los verkrijgbaar. De speakers zijn in 200 RAL kleuren te krijgen.

Myryad MI              1499 euro
Isophon Corvara      1699 euro
Isophon Corvara      1699 euro
Tara Labs Prism       179 euro

Totaal: 5076 euro, in juli voor: 4750 euro

Analoge uitbreiding:
Thorens TD309        1499 euro
Lyra Delos              1250 euro
Goldenote Phono 2   999 euro
Kimber Timbre         128 euro

Totaal: 3876 euro, in juli voor: 3750 euro

 


Kurken draaitafelmat

                                                                                                                                    

Gladde kurken draaitafelmatten in drie uitvoeringen van 1, 2 en 3 mm.

Prijs voor deze mat is € 14,95

 

 

De ST draaitafelmat is met een grondsterkte van 3 en 4 mm leverbaar. Rondom zijn pads van 2 mm dikte geplaatst. In het midden zit een ondersteuning voor het platenlabel, deze is 1 mm dik. Prijs van deze mat is € 29,90.

 


 Fotoverslag Munchen deel 1

We hebben voor u een aantal draaitafels en andere apparaten op de foto gezet. Let er wel op dat het enige laadtijd nodig heeft. U kunt op een willekeurige plek op deze tekst klikken.


Wharfedale luidsprekers bij Audio Selectief

In onze blijvende zoektocht naar goede, betaalbare geluidsapparatuur is het merk Wharfedale aan ons assortiment toegevoegd. We hebben uit verschillende series producten opgenomen, zie voor voorbeelden de onderstaande afbeeldingen. Zo heeft de Onix serie een hoogwaardige hoogglans witte of hoogglans zwarte afwerking en is de Diamond serie te verkrijgen en een aantal houtkleuren.

Beide speakers combineren erg goed met alles-in-een apparatuur van bijvoorbeeld Denon, NAD, Arcam of Primare. Prijzen in de Onix serie beginnen bij 225 euro per stuk voor de boekenplank luidspreker en stoppen bij 500 euro voor de grootste vloerstaande luidspreker en de subwoofer. De Diamond serie begint bij 95 euro per stuk voor de kleinste boekenplank luidspreker. De grootste vloerstaande luidspreker kost 400 euro per stuk.

 


Glazen Crystal Cable Arabesque speaker vaste kracht

Vanaf heden is de glazen Crystal Cable Arabesque speaker exclusief voor Nederland bij ons te beluisteren. Aangestuurd met een topmodel Accuphase voorversterker en een klasse A Accuphase eindversterker komt het helemaal tot leven. Als bron worden diverse draaitafels gebruikt. Op dit moment zijn in de set opgenomen: de Oracle Delphi MKV met SME V en Lyra Helikon element. Ook staat er een DPS met Graham arm en Lyra Delos in de set.

 


DPS maakt eigen arm

Tijdens de Munchen High End show hebben we mogen kijken en luisteren naar de nieuwe arm van DPS. Willi Bauer heeft voor het produceren van deze arm gebruik gemaakt van veel tips die hij van Henk gekregen heeft. Deze arm zit dan ook vol met exclusieve materialen zoals diamant, goud en carbon. De prijs voor deze hoogwaardige, exclusieve arm vol met de beste materialen valt erg mee en wordt zo rond de 2500 euro.

Bauer Arm


GEEN Vakantie... (Update)

In verband met de as uit IJsland moeten Henk en Aleida helaas aan de grond blijven.. We zijn de komende weken op de normale dagen geopend! Hiermee komt het eerdere bericht te vervallen.

Kogninginnedag, vrijdag 30 april zijn wij wel gesloten.


Onze analoge show is begonnen

Deze week geen ander nieuws dan dat de show begonnen is :) Na uitgebreid opbouwen spelen de installaties.

De showdata zijn: donderdag van 1700 tot 2100, vrijdag van 1000 tot 1800 en zaterdag van 1000 tot 1800.

We hopen u in onze winkel te ontmoeten.


Rectificatie data analoge show in Music Emotion

Abusievelijk zijn in de april editie van Music Emotion bij de voorbeschouwing op de Analoge Show/Meeting van Audio Selectief verkeerde dagen bij de data afgedrukt.

De juiste showdagen zijn: donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 april. Op donderdag is iedereen welkom vanaf 17.00 tot 21.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.

Onze excuses voor het ongemak!
Redactie Music Emotion


Genoeg van de radiozenders op de FM?

Via internet zijn veel meer radiozenders te ontvangen. Het enige wat u nodig hebt is een internet radio. De TEAC CR-500nt is naast internetradio ook AM/FM radio, CD speler (met ook MP3 en WMA functie, USB speler, iPod ingang en uiteraard een platenspeler ingang. Met 2x 40 watt zijn er veel luidsprekers zonder problemen op aan te sluiten.


Het nieuwe Goldring Legacy element

Na het introduceren van een nieuwe MM-elementen lijn (2000 serie) is nu een nieuw MC-element van Goldring geintroduceerd. De Goldring Legacy heeft een magnesium behuizing en een zeer nauwkeurig geslepen naald. Dit laatste zijn we trouwens gewend uit de MM series.

Specificaties (voor de liefhebbers ;) ):

 • Frequentiebereik: 20Hz - 22kHz +/-3dB
 • Uitgangsspanning: 0.25mV ± 1dB @ 1kHz
 • Compliance: 16mm/N
 • Afspeelhoek: 20°
 • Naaldvorm: Vital fine line
 • Afsluitimpedantie: 100 Ohm
 • Weerstand van de spoelen: 7 Ohm
 • Cartridge weight: 8g


Update Analoge Show / Meeting (Deel 2)

We zijn blij dat de vertegenwoordigers die ons bij de show helpen een groot aantal primeurs meenemen. Hieronder worden ze genoemd.

Wereldprimeurs:

Blue Amp 'The Blue'

- Nog geen foto -

Rolf Becker neemt tijdens de show zijn nieuwe Blue Amp 'The Blue' mee. Deze nieuwe gebalanceerde 'instapper' van Blue Amp moet veel waar voor zijn geld bieden. Tijdens de show neemt 'The Blue' het op tegen zijn broers de Surzur en de Model 42. Omdat het prototype net speelt kunnen we er niet veel meer informatie over geven.

Goldenote Valore
De eerste draaitafel die zijn opwachting zal maken op onze show is de Goldenote Valore. Dit pakket bestaat uit het Valore loopwerk, de B5sc arm en het Babele element. Leverbaar in de kleuren Soft Black, Smooth White en het bijzondere Silk Purple. Een bijzonder pakket voor 790 euro.


Europese primeurs:

Oracle Delphi MKVI
De Oracle Delphi MKVI is een variatie op de Oracle Delphi MKV. De kleine veranderingen zitten hem in dempers die de veren ondersteunen in het dempen van resonanties. Ook is het lager iets aangepast. De Oracle Delphi MKVI is vooral van de MKV te onderscheiden door de grotere plaat waar de aan en uit knop in gemonteerd zijn. De MKVI en de MKV zullen naast elkaar leverbaar blijven.


Benelux primeurs:

Lyra Delos
De Lyra Delos is samen met de Skala het eerste element uit de vijfde generatie Lyra elementen dat leverbaar is. De Delos vervangt de Dorian en de Argo. Cantilever, spoelen en naald zijn in deze generatie onder een iets andere hoek geplaatst. Hierdoor worden fase verschuivingen nog meer uitgesloten. De Lyra Delos geeft 0,6 mV spanning af.


Thorens TD309
In 2009 zijn we de Thorens TD309 als prototype al in Munchen tegen gekomen. Nu, een jaar later, komt het productiemodel naar onze show. Deze eigenzinnig vormgegeven draaitafel ligt in een voor veel mensen bereikbare prijsklasse. Let ook op het gewicht wat gebruikt wordt om het gewicht van de arm te compenseren. De importeur krijgt de eerste draaitafels van dit model over een aantal weken binnen waarna ze voor het eerst in Nederland bij ons te zien zullen zijn.


Audio Selectief is Ixos Ixotica dealer

Sinds kort zijn wij Ixos Ixotica dealer. Deze toplijn van Ixos combineert hoogwaardige materialen en een speciale opbouw voor een hoogwaardige klank.


Update Analoge Show / Meeting

Zoals beloofd de eerste update over de Audio Selectief Analoge Show / Meeting. We kunnen melden dat ook dit jaar Rick Paap weer van de partij is. Zodra bekend is met welke apparatuur hij gaat draaien zullen we u hier van op de hoogte brengen.


Volledige lijn NAD Blu-Ray Spelers

Nu bij ons op voorraad: de 557, 577 en 587 Blu-Ray spelers van NAD. Ook zoals bij de NAD DVD-spelers zijn deze spelers hoogwaardig in zowel beeld als geluid.

 


Musical Fidelity M6 serie speelklaar

Nu bij ons in de luisterruimte. 

 


Audio Selectief Analoge Show / Meeting 2010

De komende weken zullen we alle importeurs die bij ons komen demonstreren aan u voorstellen.

Aankondiging 
   Audio Selectief Analoge Show Meeting 2010


Verslag over draaitafelarmen

We hebben een interessant verhaal gekregen over draaitafelarmen. Leuk om te lezen op deze koude winteravonden. 


Audio Selectief wenst u...

... luisterrijk muzikaal 2010!

MvG,

Het Audio Selectief team


Leema Elements Phono

Super getest door Rene van Es op hifi.nl en nu te beluisteren bij Audio Selectief.


Nieuw bij Audio Selectief, de Rega P9

Afgelopen week hebben we het analoge topmodel van Rega opgesteld. De P9 is een draaitafel die samengesteld is uit allerlei hoogwaardige materialen. Een keramisch plateau, CNC gefreesd houten frame, hoogwaardig gelamineerd binnenwerk en de RB1000 arm die door maar twee medewerkers van Rega gemaakt kan worden. Een goed doordacht concept met bijpassende hoogwaardige klank.


Oracle Audio Corinth element

Nu bij ons gemonteerd: het Oracle Audio Corinth element.


Oracle Delphi opgesteld

(7 november 2009)

Vanaf heden te beluisteren: Oracle Delphi MKV met SME V en Lyra Helikon element.


Myryad Z-serie staat opgesteld

(24 oktober 2009)

Zonet is de Myryad Z-serie voor in de winkel opgesteld. De set is aangesloten op de Focal JMLab 816W. Slank design en een erg goede klank staan voor deze apparaten.


Clearaudio Concept: compleet met magnetisch gelagerde arm

(17 oktober 2009)

Nieuws van Clearaudio. Een draaitafel met een magnetisch gelagerde arm, 78 toeren mogelijkheid en modern uiterlijk. De totale combinatie is te krijgen voor 990 euro. Dit is de prijs voor loopwerk, arm en element inclusief instellen. Het element zit op de foto hieronder veel te recht in de arm en kan hierdoor nooit goed klinken.

Afbeelding: Clearaudio Concept

 


2e hands platen

(16 oktober 2009)

Op dit moment staan er een aantal bakken met 2e hands platen bij ons in de winkel. Kom gerust sneupen. Elpee's kosten 2 euro. Boxen 5 euro en boxen met veel platen 10 euro. Er staan platen tussen in alle genres.


Benz Micro elementen voor een heel aantrekkelijke prijs

(2 oktober 2009)

De laatste Benz Micro Glider en Wood elementen:

Benz Micro Glider low output (0,3 mV), middel output (0,8 mV) of high output (2,5 mV): van 850 voor 580 euro. Benz Micro Wood low output (0,3 mV), middel output (0,8 mV) of high output (2,5 mV): van 1100 voor 850 euro.

Deze prijs is inclusief inbouwen in uw draaitafel en afregelen met onze meetapparatuur.

Afbeeldingen: Benz Micro Glider en Benz Micro Wood

 

 


Myryad terug bij Audio Selectief

(2 oktober 2009)

Nu de temperaturen omlaag gaan beginnen we onze winkel weer klaar te maken voor het Audio Seizoen. De afgelopen weken hebben we een aantal shows bijgewoond waar we een aantal mooie merken voor u gevonden hebben. Op een show zijn we opnieuw voorgesteld aan Myryad. Een versterker van dit merk staat nog in de kleine luisterkamer en binnenkort komen een aantal nieuwe producten binnen.

Myryad MI

-  Cd speler die eventueel MP3's af kan spelen.
-  iPod interface met on-screen navigatie
-  FM tuner (DAB mogelijkheid)
-  2 x 100 watt versterker
-  9 cm diameter scherm
-  Uitgebreide afstandbediening van degelijke kwaliteit
-  De kleur is zilver

Myryad Z-serie

-  Myryad Z142 stereo geintegreerde versterker
-  Myryad Z132 tuner
-  Myryad Z112 cd speler

Verkrijgbaar in zilver en zwart.

Afbeelding: Myryad MI en Myryad Z-serieStroomkabels op maat

(28 september 2009)

Door middel van een demonstratie kunnen we u overtuigen van het verschil dat een afgeschermde netkabel kan maken in een geluidsinstallatie.

Hiervoor hebben we verschillende stekkers en kabels op voorraad. Wij werken hiervoor met bijvoorbeeld Supra of Oyaide. De basislengte 1,8 meter hebben wij standaard op voorraad, bij langere lengtes is het aan te raden even contact met ons te zoeken. Wij kunnen u dan ook meer vertellen over de verschillen in connectoren.


Deze week geen nieuws... al veranderen de opstellingen wel continu 

(19 september 2009)

Tot volgende week!


Universele hoofdtelefoonhouder 

(5 september 2009)

De universele hoofdtelefoonhouder van Omega is gisteren aan ons geintroduceerd door de importeur. Verkrijgbaar in vier kleuren: walnoot, kers, sephrano en esdoorn. Bij ons zijn ze allemaal te vergelijken. Uiteraard ook bij ons online te bestellen. Via de telefoon of een e-mail.


Audio Selectief Premium Dealer van de nieuwe Sennheiser HD800

(22 augustus 2009)

Sinds kort ligt het nieuwe topmodel van Sennheiser bij ons in de etalage en hebben we een demo om te laten horen. We horen bij een select gezelschap dealers dat uitgekozen is om dit model te vertegenwoordigen.

Kom langs en vergelijk deze Sennheiser met andere Sennheiser modellen of bijvoorbeeld het topmodel van Grado. Dit alles natuurlijk aan een goede hoofdtelefoonversterker.


Kimber Select KS1236 Phono kabel

(15 augustus 2009)

Vanaf nu speelklaar.


Losse voeding voor Goldenote Phono's

(15 augustus 2009)

In Italie is de afgelopen tijd een losse voeding (PSU) ontwikkeld voor de Phono 1 en Phono 2. De nieuwe versies van de Phono 1 en Phono 2 hebben nu dan ook de toevoeging PSU gekregen. Ze zijn voorzien van een DIN aansluiting voor de PSU.

De Goldenote Phono PSU is verkrijgbaar voor 699,--.

Goldenote 
   Phono 
 met Goldenote Phono PSU


Nieuwe Demo: Blacknote DSA150

(15 augustus 2009)

Blacknote is een aantal jaren geleden begonnen met de ontwikkeling van digitale versterkers. Al in 2006 werd door de fabrikant aangegeven dat ze waren gestart met de ontwikkeling van digitale versterkers. De Blacknote DSA serie is het resultaat van deze jarenlange ontwikkeling. De DSA150 is nu bij Audio Selectief te beluisteren.

De komende tijd worden diverse modellen uitgebracht die oplopen qua vermogen. Op dit moment zijn de modellen van 100 watt en 150 watt leverbaar. De komende tijd wordt dit uitgebreid met modellen tot 500 watt.

DSA100 (PDF). Verkrijgbaar voor 1999,-- euro

DSA150 (PDF). Verkrijgbaar voor 3999,-- euro

Afbeeldingen:

DSA100

DSA150


Draaitafelaansluitsnoeren

(1 augustus 2009)

Het is geen geheim hoeveel verschil kabels kunnen maken. Zeker bij kleine signaaltjes is het belangrijk aandacht te besteden aan de bekabeling. En waar zijn kleinere signaaltjes te vinden dan bij draaitafel elementen. Een element geeft 0,10 mV tot 6 mV af. Vergeleken met een CD speler met zijn 150 mV tot enkele volts is dit zeer weinig.

Wij hebben in de afgelopen periode een assortiment phono interlinks verzameld met allemaal hun eigen karakter. Aan de ene kant een SME plug (5-polige mini-DIN) voor SME, Linn, Graham, Roksan en diverse andere armen en aan de andere kant cinch of XLR pluggen.

Denk aan de volgende merken qua kabels:

AudioQuest, Cardas, Crystal Cable, Graham, Harmonic Technology, Kimber (TAK en binnenkort Select interlink), Ortofon, Oyaide, Roksan, Silltech, Van Den Hul en Van Medevoort.

Afbeelding: diverse phonokabels. Links de Cardas Golden Reference en rechts de Siltech Avondale Phono. Beide zijn te beluisteren.


Recensie USB streamer op Hifi.nl

(27 juli 2009)

Op Hifi.nl is een USB streamer van Blacknote getest. De test geeft een goed beeld van wat het apparaat allemaal kan.


Pass Labs Phono spelend

(27 juli 2009)

De hieronder eerder genoemde phono versterker Pass Labs XP15 (de opvolger van de Pass Labs XOno) staat opgesteld bij Audio Selectief. De eerste indrukken zijn zeer positief. Hij staat nu aan de stroom, waardoor de klank alleen maar beter zal worden.

Afbeelding: Pass Labs XP-15

 


Nieuwe top hoofdtelefoon

(18 juli 2009)

De top hoofdtelefoons van Grado, AKG en andere merken hebben er een concurrent bij. De Sennheiser HD800 is na een lang ontwikkelingstraject in productie. Het eerste promotiemateriaal van deze ruim boven de Sennheiser HD600 en HD650 geplaatste hoofdtelefoon hebben we binnen en de hoofdtelefoon zelf verwachten we in Augustus. Sluit deze hoofdtelefoon aan op een goede hoofdtelefoonversterker van bijvoorbeeld Lehmann en er kan heerlijk van genoten worden.

Afbeelding: Sennheiser HD800

Afbeelding: Sennheiser HD800 opengewerkt


Dat klinkt als beton

(11 juli 2009)

Na 20 jaar klinkt de Thorens Concrete nog steeds als... een klok. In 1989 is dit speciale model van Thorens geintroduceerd. Het model wat wij nu hebben staan is voorzien van een hele lichte Audio Technica AT1130 arm en daardoor een goede partner voor een Van Den Hul element. Hij staat nu dan ook klaar in onze demonstratieruimte met een Van Den Hul Frog.

Afbeelding: Thorens Concrete


Mooi opgesteld staat netjes

(4 juli 2009)

Waar je het niet verwacht is vaak veel winst te behalen. Naast de apparatuur en kabels zijn de meubels ook bepalend voor de geluidskwaliteit. Meubels zijn er in allerlei soorten en maten. Van klasiek tot modern, van metaal en van hout. Al deze materialen hebben specifieke eigenschappen. Zo nu en dan komen we meubels tegen die voorzien zijn van 'slimmigheidjes'.

Furnaud Pressand meubels zijn voorzien van een speciaal dempende constructie met geperst zand. Alle apparaten worden akoestisch van elkaar ontkoppeld en resonanties worden gedempt. Bij ons is een voorbeeldmeubel te zien. Het is mogelijk het meubel naar wens in te richten (hoger, lager, breder en hoger). Vraag het ons. Voor de afwerking zijn verschillende fineren mogelijk. Lees ook de test in het blad Music Emotion (juli/augustus 2009) .

Afbeelding: Furnaud Pressand Vario


Pass Labs XP-15 volgt XOno op

Zat de Pass Labs XOno nog in twee behuizingen (voeding en versterker), zit de Pass Labs XP-15 in één behuizing. Binnenkort komt deze phono versterker naar ons toe. We zijn er dan ook trots op dat we dealer zijn van dit exclusieve product.


Nieuwe Isophon speakers

De Isophon Tofana en Isophon Odessa zijn tijdens de Munchen High End show voorgesteld. De Isophon Tofana is als topmodel boven de Arraba geplaatst en wordt deels actief aangestuurd. Ook voor liefhebbers van monitoren is nieuws te melden van Isophon. De Odessa is een monitor die ontwikkeld is met de nieuwste Accuton mid/laag units. De fabrikant omschrijft ze als snel, open en dynamisch: voor de liefhebbers van monitor speakers. Bijzonder om aan te geven: het filter is in te stellen voor plaatsing ingesloten op een boekenplank en vrij op een stand.

Afbeelding: De isophon Tofana in Munchen. Het laag en het hoog zijn van elkaar gescheiden.

Isophon 
   
 Tofany

Afbeelding: De Isophon Odessa op bijpassende stand.

Isophon 
 Odessa

Afbeelding: De volledige Isophon opstelling

Afbeelding: de Isophon Cassiano (L) en de Isophon Arabba (R)


Verslag Munchen High End

Van 21 mei tot 24 mei werd in Munchen de High End show georganiseerd. We zijn er geweest om bij te blijven bij de nieuwste ontwikkelingen op audio gebied. Hieronder staan een aantal foto's, voor de rest van de foto's en het verslag verwijzen wij u door naar het fotoverslag .

Normaal gesproken is de binnenkant van een subwoofer onzichtbaar. Deze transparante subwoofer geeft een goed beeld van hoe een subwoofer er uit kan zien.

Topmodel buizenversterker met 845 buizen.

Een Italiaanse schoonheid.


(big) Black Magic bij ons 

(6 juni 2009)

Bekend zijn we al met de Impulse Black Magic, maar nu heeft deze een grotere broer: de BIG Black Magic. Nu te beluisteren op onder andere de Musical Fidelity A1.

 

 


4 februari 2009

Nu bij Audio Selectief: Isophon luidsprekers!

Isophon, een Duitse luidsprekerfabrikant, produceert sinds 1929 high end luidsprekers. Bij een aantal zullen de met bandpass systeem uitgevoerde Galileo, Enigma, V en Europa II een bel doen rinkelen. Sinds een aantal jaren is naar de met bandpass uitgevoerde systemen een lijn geintroduceerd met de bekende Thiel keramische units. De Vescova, Cassiano en Arraba staan al sinds ruime tijd goed aangeschreven. Binnenkort -live- te beluisteren:

De Vescova en Corvara

              

Op de afbeelding: De Isophon Vescova


31 januari 2009


12 januari 2009

 

Elk voorjaar wordt Audio Selectief omgebouwd voor de analoge show. Dit jaar zal het op donderdag 19 maart vanaf 19:00 beginnen. De vrijdag en zaterdag gaan we verder met demonstreren, uitleg geven. Dit natuurlijk onder het genot van een kop koffie en Chinese hapjes. Een aantal bekende importeurs hebben al toegezegd te komen. Binnenkort zullen we dit door middel van onze bekende flyer bekend gaan maken. Houd de nieuwspagina daarom goed in de gaten.

 

MvG,

Het Audio Selectief Team

 


 

12 januari 2009 

 

Op 7 en 8 februari zingt en speelt het Warnser Bach Ensemble een tweetal concerten. Vivaldi en Lotti zullen ten gehore worden gebracht. Deze flyer geeft hier meer informatie over: Flyer Warnser Bach Ensemble .

 

De onderstaande info stond per abuis niet vermeld in de flyer:

U kunt als volgt reserveren:
 
Easterlittens en Woudsend: per mail: www.fryskeharlekijn.nl
 
Warns:                                 per mail: reserverenkk@gmail.com
                                            tel.:        06-48389085

 

 


11 oktober 2008

Nu de dagen weer korter worden wordt steeds vaker 's avonds de radio aangezet. En omdat een radio ook in het interieur kan passen hebben we een aantal mooie modellen verzameld.

We demonstreren ze graag aan u.

Mvg, Het Audio Selectief team


22 augustus 2008

Zelfs in Belgie kent men Audio Selectief. Tijdens zijn vakantie heeft Jo Cools van Puresound.be Audio Selectief bezocht. Een verslag hiervan is te lezen via de volgende link: Bezoek van Jo Cools van Puresound.be aan Audio Selectief.


16 augustus 2008

Tijdens de workshops van Rolf Becker zal ook Final Sound aanwezig zijn. Ze zullen tijdens de workshops hun speakers demonstreren. Waarschijnlijk gaan ze de 300i of 400i aansluiten.

 


7 augustus 2008

In de laatste editie van het blad Homestudio staat een artikel over Audio Selectief. We hebben een award gekregen als beste audio dealer in Friesland en Henk is geïnterviewd. Ongetwijfeld een leuk artikel om te lezen op een regenachtige dag als deze.

artikel: een Drent in Friesland


 

26 juli 2008

 

Analoge workshop bij Audio Selectief in Sneek

 

Tijdens deze workshop gaan we ons verdiepen in een aantal analoge vragen. Met een Blueamp Surzur gaan we het verschil ontdekken tussen een afsluitimpedantie van 500 ohm en 47.000 ohm. Ook gaan we kijken of een externe voeding een verschil in geluid geeft voor dezelfde Surzur. Tijdens deze workshop staat het luisteren van muziek natuurlijk op de voorgrond. We maken voor de demonstraties gebruik van een Blue Amp Thorens en een Thorens 160 Spezial, beide met gebalanceerde aansluitingen.

 

Zaterdag 30 augustus van 10:00 tot 17:00

 

 


 

12 april 2008

 

Vandaag zijn een aantal nieuwe recensies toegevoegd. Eric de Boer en Ronald Schalkwijk omschrijven de analoge dagen in een verslag met een paar mooie foto's.

 

Klik hier voor het verslag van Eric de Boer

Klik hier voor het verslag van Ronald Schalkwijk

 


12 april 2008

 

Op hifi.nl is een nieuwsbericht geplaatst over de nieuwe Bluenote Phono1 MKIII. De opvolger van de Phono1 MKII heeft een betere interne scheiding van het voedingsgedeelte en het versterkergedeelte. Ook is nu met een losse netkabel te werken. De prijs is gelukkig wel hetzelfde gebleven. Klik hier voor het bericht.

 

 

 


 

16 maart 2008

 

Dit jaar zal ook Christian Isenberg aanwezig zijn op de show. Hij neemt dit jaar zijn zelf ontwikkelde phono voorversterker en een Simon Yorke draaitafel mee. Beide apparaten spelen in de hoofdklasse van de analoge apparatuur en zijn een zeldzaamheid om in levenden lijve tegen te komen. Ze zijn ook nog eens schoonheden om te zien getuige de foto's hieronder

 

 


 

14 maart 2008

 

 

 

 


 

8 maart 2008

 

Beste,

 

Vandaag kunnen we meer duidelijkheid geven over de analoge show/meeting. Dit jaar zal Touraj Moghaddam als speciale gast zijn opwachting maken. De naam is misschien onbekend, maar het merk waar hij ooit mee begonnen is zal veel bekender voorkomen: ROKSAN. Naar eigen zeggen maakt hij de beste draaitafel van de wereld: de TMS (Touraj Moghaddam Signature). Ondertussen heeft hij de derde generatie van de TMS ontwikkeld. In combinatie met de Artemiz arm en het Shiraz element zal de TMS3 in het weekend van 4 en 5 april gedemonstreerd worden bij ons.

 

Weer een goede reden om langs te komen.

 

Mvg,

 

Het Audio Selectief team

 

 

 


16 februari 2008

Audio Selectief Analoge Dagen

 

Beste allemaal,

 

4 en 5 april heeft Audio Selectief zijn Analoge Dagen. Deze traditie willen we graag in stand houden. Ook dit jaar zijn we van plan in een ontspannen atmosfeer twee dagen te demonstreren met veel uiteenlopende draaitafelcombinaties op diverse met zorg samengestelde installaties.

 

Ook dit jaar een primeur: het gloednieuwe Bluenote Tuscany element

 

Dit jaar zijn ook een aantal goede bekenden in Analoog Audioland uitgenodigd. Jan Allaerts van de bekende elementen, Rick Paap van Dynamic Solutions, Gerrit Nutters met zijn analoge software, Rolf Becker van Blue Amp en Willi Bauer van DPS hebben al toegezegd te komen. Hopelijk kunnen we aan deze lijst snel andere namen toevoegen.

 

3 april starten we om 17:00 en gaan we door tot 21:00. Op 4 en 5 april zijn we geopend van 10:00 tot 18:00.

 

U bent van harte welkom!

 

Audio Selectief

Grootzand 66

8601AZ Sneek

0515-421875

 

De flyer zoals in maart editie van Music Emotion zal staan

Beste allemaal, 

We willen graag iedereen bedanken voor de felicitaties. De vele bloemen en planten gaan ons nog lang aan dit jubileum herinneren. Bedankt voor jullie komst!

Naast de bezoekers willen we de mensen die Audio Selectief geholpen hebben om deze dagen te maken tot wat ze waren. Allereerst complimenten voor de mooie demonstraties van Rick en Chris, zij hebben met hun Master4 speakers met versterking (Hovland en Mimitism) bewezen dat de plaatsing van luidsprekers meer doet dan wat menigeen verwacht. Daarnaast waren de kleine Totem speakers met Rega apparatuur van Bram en Sam van Joenit de verrassing van klein formaat tijdens de show. Ook mogen we Gerrit Nutters niet vergeten. Zijn platen en CD’s zijn een extra reden voor een bezoek aan een show/meeting/jubileum bij Audio Selectief.

Het waren twee hele gezellige en geslaagde dagen, tot de volgende keer.

Met vriendelijke groet

Het Audio Selectief team

Verslag Ronald Schalkwijk

Naast de voorbeschouwing op het 20 jarig jubileum van Audio Selectief willen we u het verslag van Ronald Schalkwijk niet onthouden. Ronald is een dag (je weet hoe dat gaat J) op bezoek geweest bij Henk en Aleida en heeft naast een mooi verhaal ook veel foto’s gemaakt om zo een goede impressie te geven.

Voor het verslag, klik ergens op deze regel.