Platenspelers

Laatste Update: 30 mei 2009

Transrotor Leonardo DoppioHet logo van Audio Selectief laat het eigenlijk al zien: Platenspelers zijn de specialiteit van het huis. Een platenspeler muziek laten draaien is relatief eenvoudig, maar om hem muziek te laten maken dient er aan meer voorwaarden te worden voldaan.

Het maken van de keuze voor een gebruikte draaitafel met ervaring of een nieuw model is afhankelijk van budget of smaak. Maar tevens is het van belang de uitbreidingsmogelijkheden van een draaitafel in het oog te houden. Ervaring leert dat veel luisteraars op termijn verbeteringen aan willen brengen aan de draaitafel. Wij adviseren u daarom graag Transrotor Piantazodat u de draaitafel kiest die bij u past, nu, en ook straks.

De keuze van arm en/of element is een persoonlijke keuze. Daarom vinden wij het van belang u hierover uitgebreid te informeren. Of het nu een nieuwe draaitafel betreft of een uitbreiding of vernieuwing van uw huidige draaitafel: De keuze van het element bepaalt voor een belangrijk deel de klankkleur en daarom dient die keuze weloverwogen genomen te worden.

 

Omdat een draaitafel goed aan moet sluiten op de situatie waarin hij gebruikt gaat worden hebben we een ruim assortiment. Onder andere de volgende merken staan in de winkel: Transrotor, Goldenote, Roksan, Clearaudio, Thorens, Nottingham Analogue, Denon en Goldring. Op elk moment staan zeker 10 tot 20 draaitafels speelklaar.

Transrotor OrfeoTenslotte de montage en afregeling van het element. Omdat een platenspeler een mechanisch hoog ontwikkeld apparaat is waar alle muzikale details uit de groef correct dienen te worden weergegeven, luistert de afregeling zeer nauw. Nauwkeurig afregelen van een draaitafel kost toch al gauw een uur of twee werk dus u zult begrijpen dat hierop niet bezuinigd moet worden.

Draaitafels en analoge weergave zijn al jaren een hobby van Henk Niemeijer zelf. Daarom staan er bij Audio Selectief relatief veel draaitafels speelklaar (afgesteld en) opgesteld en is alle kennis en ervaring Transrotor Super 7 armboardonder een dak aanwezig om uw analoge hobby naar een hoger plan te brengen.

Tenslotte, voor wie voorzichtig aan een analoge verslaving wil gaan beginnen staan er bij Audio Selectief ook altijd een paar occasion draaitafels speelklaar opgesteld.