Blue Amp

Blue Amp logo

Rolf Becker van Blue Amp gaat voor kwaliteit en bouwt alleen geballanceerde phono voorversterkers.

 

Omdat alle MC elementen in de basis gebalanceerd opgebouwd zijn is het logisch ze ook met een geballanceerde phono voorversterker te versterken.

Blue Amp Surzur

Blue Amp produceert high end phono voorversterkers. De twee modellen die ze produceren zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Voor de beste klank moeten ze gebalanceerd Blue Amp Model 42 Standardaangesloten worden. Alle MC elementen hebben een symmetrische opbouw en zijn daarom uitermate geschikt om in combinatie met deze phono voorversterkers te gebruiken. Door de hele hoge versterkingsfactor zijn Blue Amp versterkers erg geschikt voor het aansluiten van elementen met een zeer lage uitgangsspanning. Ook de afsluitimpedantie is in te stellen op verschillende waarden, hierdoor is het klankkarakter goed aan te passen. Blue Amp website.

Blue Amp heeft de volgende drie modellen:

  • Model 42 Standard
  • Model 42 Comfort
  • Model Surzur met externe voeding
  • Model Surzur

 

Combinatie met Jan Allaerts elementen

 

De Blue Amp model 42 en Surzur zijn allebei in ieder geval in te stellen op de afsluitimpedantie waardes die Jan Allaerts voor zijn elementen aangeeft. Dit is precies 100 ohm voor de MKI modellen en precies 845 ohm voor de MKII modellen.